Selvværdet spiller en utrolig stor rolle i forbindelse med et velfungerende sexliv. Selvtilliden kan hjælpe dig en del af vejen, men hvis du vakler i din fundamentale tro på at du er helt perfekt som den du er, ligegyldigt hvad andre evt. har af mening herom, så vil denne tvivl uomtvisteligt spille en rolle i dit intime liv – specielt i relationer der begynder at stikke dybere end blot et one-night stand.

Som mand:

Tidlig udløsning eller manglende/svigtende rejsning kan være et tegn på ønsket om at skulle præstere seksuelt (men kan også bero på mange andre ting), og derved kan der måske kigges på dit selvværd og på, hvor i verden du mener at kunne finde din plads.

Som kvinde:

Tørhed i skeden, anspændthed eller udeblivende orgasme kan være et tegn på ønsket om at skulle præstere seksuelt (men kan også bero på mange andre ting), og derved kan der måske kigges på dit selvværd og på, hvor i verden du mener at kunne finde din plads.

Selvværd vs. selvtillid

Selvtillid er troen på egne evner i forskellige situationer og kan være påvirket af ting udenfor dig selv, for eksempel successer og resultater. … Selvværd er opfattelsen af dig selv og dit værd som menneske.